RIOOL VERSTOPPINGEN

HEEFT U STANKOVERLAST IN AMSTERDAM?

Heeft u last van stank in Amsterdam? Dan bent u bij Bouma Riool Service aan het juiste adres. Wij hebben apparatuur die kieren en scheuren in de riolering kan detecteren. Na de detectie geven wij advies op maat en kijken met u naar de mogelijkheden die voor u het beste zijn.

EEN VERSTOPTE WC KOMT VAAK VOOR IN AMSTERDAM

Bij bedrijven en particulieren zien wij de verstopte wc vaak terug. Dit is dan ook een veelvoorkomend probleem in Amsterdam. Deze problemen worden vaak door mensen zelf veroorzaakt en beginnen met zaken zoals wc-blokjes, teveel wc-papier of vochtige doekjes en zorgen voor een onaangename situatie in de toilet. Wij geven onze klanten altijd advies op maat en lossen het probleem altijd zo snel mogelijk op. Daarom maken wij vaak gebruik van het doorspoelen van de riolering of cameratechnieken.

HEEFT U EEN VERSTOPPING IN DE KEUKEN?

De afvoer in de keuken wordt dagelijks gebruik en is daardoor vaker verstopt dan een andere afvoer in huis. Deze afvoer heeft ook een kleine diameter en daardoor sneller vatbaar voor een verstopping. Etensresten en andere rommel blijft hier vaak inzitten of komt niet verder dan de zwanenhals van de leiding.

Nieuwere keukens hebben in de meeste gevallen ook een vaatwasser die op dezelfde leiding is aangesloten. Aangezien een vaatwasser ook veel viezigheid van de vaat afspoelt gaat dit door dezelfde leiding. Dat zorgt ervoor dat de verstopping altijd in de buurt of direct na de zwanenhals te vinden zijn.

Gelukkig is er een simpele oplossing voor dit probleem, waar we u graag mee helpen. Door het plaatsen van een veer in de leiding, worden de etensresten en andere zakje richting het riool geduwd. Een verstopping in de keuken heeft niet altijd dezelfde oorzaak, maar kan ook ontstaan door een foute installatie van de keukenafvoer of de leidingen in de keuken. Wij maken daarom de leidingen altijd eerst schoon met een hogedrukspuit voordat wij nieuwe leidingen installeren.

EEN VERSTOPPING IN UW BADKAMER?

Heeft u last van een verstopt doucheputje? Dan bent u gelukkig niet de enige, want ook deze verstopping komen wij in Amsterdam vaak tegen. Door het verliezen van lichaamshaar en lichaamsvetten, ontstaat vaak deze verstopping. Het gaat hier gelukkig vaak om een gemakkelijke ontstopping, welke middels vacuum wordt verholpen. U kunt dan weer snel van uw douche gebruik maken.

Helaas zijn er geen hulpmiddelen of oplossingen voor deze verstoppingen. Ze komen vaak voor maar zijn gelukkig ook makkelijk op te lossen.

REGENPIJP EN HEMELWATERAFVOER VERSTOPPINGEN

De regenpijp raakt ook nog wel eens verstopt. Dit heeft veel te maken met afval uit de natuur, die vast blijft zitten in de leiding. Het kan dan gaan om bladeren of andere rommel die door de wind in de pijp terecht komt. Bouma Riool Service installeert voor dit soort problemen vaak een bladvanger in de regenpijp. Zo voorkomt u dat het blad verder in de leiding kan komen en krijgt u geen verstopte regenpijp meer.

LAST VAN EEN VERSTOPTE RIOLERING?

Verstopte riolering is vaak een probleem voor een huishouden. Het brengt vaak vele problemen met zich mee. Een vieze riool lucht of het stilleggen van uw sanitaire voorzieningen in huis. Di zijn serieuze problemen en kunnen een flinke schade veroorzaken. Wij doen dan ook altijd onze best om u voorrang te geven, als onze agenda dit toelaat.

Vaak zijn de problemen snel ontdekt met onze uitgebreide camera inspectie. Lekkages en andere schade zijn dan zo opgespoord en wij doen direct uitspraak over eventuele opties voor reparatie.

DEELRENOVATIE OF EEN RIOLERING AAN LATEN LEGGEN

In sommige gevallen is een riolering of leiding teveel beschadigd en kan niet meer gerepareerd worden. Wij moeten dan de riolering of leiding compleet vervangen of gedeeltelijk renoveren. Dat hangt af van de situatie, waar wij u direct na onze inspectie advies over kunnen geven. Na ons advies geven we u een offerte en weet u ook waar u aan toe bent. Wij kunnen in de meeste gevallen de reparatie of plaatsing zo snel mogelijk voldoen.

ZELF REPARATIE OF PREVENTIE

Het voorkomen van verstoppingen is altijd goedkoper dan een reparatie of ontstopping. Daarom raden wij onze klanten ook altijd aan om gebruik te maken van afvoer putjes en bijvoorbeeld de vaat eerst af te spoelen alvorens in de vaatwasser te plaatsen.

Een zwanenhals in een afvoer en toilet zorgt ervoor dat de stank uit het riool niet in uw huis terecht komt. Als deze zwanenhals van uw afvoer of leiding verstopt is, kunt u deze vaak gemakkelijk losdraaien en legen of schoonmaken. Let er wel op dat u eerst een emmer onder de zwanenhals plaatst voordat u deze losdraait. Er komt altijd water en vuil uit. In de toilet is er altijd nog de ouderwetse ontstopper die vaak problemen wel kan verhelpen.

Heeft u een ander probleem? Bel ons even op: 020 260 24 60. Wij kunnen u zeker helpen!